Lærere

Samye Buddhist Association International

Khenpo Sangpo Rinpoche

Den høyst ærverdige Sangpo Rinpoche

 

Khenpo Sangpo Rinpoche har fra ung alder følt en sterk tilknytning til Chenrezig (Avolokiteshvara, buddhaen av medfølelse) og Guru Rinpoche (Padmasambhava). HH Dilgo Khyentse Rinpoche gjenkjente han som reinkarnasjonen til Gonzi Rinpoche.

 

Ved syv års alder begynte han å studere et mangfold av forskjellige buddhistiske tekster. Han begynte så ved Dzogchen buddhistinstitutt for å motta de høyeste belæringer i Nyingma-linjen under veiledning av mange store og fullbefarne mestere, som hans rotmester HH Dzogchen Padma Kalsang Rinpoche, Padma Tsewan Rinpoche and Khenpo Dhazer

 

Etter bare åtte år oppnådde han den høye khenpo-graden (sammenlignbart med en doktorgrad i buddhistisk filosofi) med framragende resultater. Etter fullførte studier tilbrakte han fire år i retreat.

 

Han underviste som professor ved Dzogchen-instituttet før han ble invitert til å undervise ved det berømte Samye-klosteret i Lhasa. Samye ble reist av kongen Trisong Detsen og Guru Rinpoche på syvhundretallet og er Tibets første og eldste buddhistiske kloster. Rinpoche var bare 23 år ved dette tidspunkt. Han underviste som en vajra-mester ved Samye-klosteret i tre år før han forlot Tibet i 1998.

 

Rinpoche er i dag en medfølende og fullbefaren dzogchen-mester. Han har etablert sentere i Taiwan og Malaysia og har hatt regelmessige invitasjoner for å undervise i land som Singapore, Malaysia, Nepal, Tyskland, Storbritannia, Danmark, Spania, Sverige og Norge. Uten å hvile har har arbeidet for å gagne mennesker på alle disse steder.

 

Sangpo Rinpoche er nå ferdig med å gjennombygge Gon Long-klosteret, som har vært et større prosjekt som ble startet i september 2004 og avsluttet i 2010.

Rinpoche, 8 år

Rinpoche i retreat

Rinpoche ut av retreat

Thubten Lama er, blant andre lamaer, en av Rinpoches nære venner. Han har kjent Rinpoche siden barnsben. Thubten Lama er vel skolert og har et særdeles varmt hjerte. Han tilegner seg hele tiden nye kunnskaper.

Phuntsok Lama gikk inn i Gon Long-klosteret da han var 12 for å begynne studier i tibetansk og buddhistiske tekster og ritualer. Senere fungerte han som resitasjonsleder i klosteret. Så forlot han Gon Long-klosteret og reiste til Sedah-universitetet for å studere buddhistiske tekster innenfor sutra og tantra. Etter dette dro han til Tsopedma i India hvor han fullførte retreat i tre år og tre måneder. Deretter reiste han til ZKL-klosteret i Dharamsala hvor han fungerte som abbed. KZL-klosteret har ingen sponsor, munkene lever av den beskjedne leien som turister betaler. Klosteret ligger vakkert til på en ås med utsikt over Dharamsala. Phuntsok Lama er fastboende lama ved Samye buddhistsenter i Malaysia, Kuala Lumpur.